DAVIS

LOCATION: WAIKUKU BEACH
FLOOR AREA: 190.92 SQUARE METRES

 

AWARDS:

2021 - Houzz Best of Design

2019 - Houzz Best of Design

2017 - ADNZ Regional winner and

2017 - ADNZ National finalist

Nestled among an eclectic array of bach-style homes in this small coastal enclave, this modern interpretation of a classic beach house is filled with light throughout the year and provides for generous entertaining on lazy summer nights. Strong and simple forms, blended with a basic palate of materials provide a secure barrier against the elements, resulting in a considered response to creating a casual and relaxed style of comfortable coastal living.


The ground floor layout provides the main living and master suite, optimised for all day sun and natural light, with additional bedrooms and bathroom on the upper level for when friends and family come to stay. The light-filled staircase is at the heart of the design and creates a sense of space to a relatively modest footprint. 
The overall simplicity of the design is a considered response to creating a casual and relaxed style of comfortable coastal living.

Photography credit: Lightforge Photography